ECL organiseert thema-avond over Ecologica

Op donderdag 4 oktober organiseert Energiecoöperatie Leur in samenwerking met de Wijchense schrijver en bioloog Hans Meek een presentatie over zijn boek Ecologica. In dit boek benadert hij de huidige duurzaamheidsproblematiek vanuit een ecologisch perspectief.

Onze moderne welvaart hangt volledig af van het gebruik van fossiele energie (kolen, aardolie en aardgas). Als dit opraakt komt de voedselvoorziening, beschikbaarheid van drinkwater en ziektebestrijding van miljarden mensen in gevaar. In Ecologica bespreekt Hans Meek de onderliggende ecologische processen en mogelijkheden om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Tijdens deze avond plaatst de coöperatie de noodzaak tot duurzaamheid in een breder perspectief.

De avond wordt gehouden in de Bibliotheek Wijchen, Campuslaan 8 en start om 20.00 uur met een inleiding door Hans zelf (vanaf 19.30 uur inloop met koffie en thee). Aansluitend zal er mede aan de hand van een aantal stellingen gediscussieerd worden over de betekenis van zijn verhaal. Na afloop ben je welkom in de huiskamer van ’t Mozaïek voor een drankje en kan er verder nagepraat worden. Voor deze avond zal door de bibliotheek een tafel ingericht worden met boeken die, naast het boek Ecologica, aansluiten op het thema van deze avond.

De avond is voor iedereen (leden en niet-leden) gratis toegankelijk. Wel stellen wij het op prijs als je je vooraf aanmeldt.