Energiecoöperatie Leur e.o.

Onderstaand artikel is geplaatst op verzoek van de gemeente Wijchen. ECL staat geheel achter de doelstelling, maar is er als coöperatie inhoudelijk niet bij betrokken

Energiecoaches gezocht (vrijwilliger)

Vind je het leuk om bewoners tips te geven voor een lagere energierekening? En wil je meehelpen aan een beter milieu? Dan zoeken wij jou! Als energiecoach help je inwoners van de gemeente Wijchen op weg met het duurzamer maken van hun huis. Je laat kansen en mogelijkheden zien én motiveert om (kleine) aanpassingen te doen. Meld je aan als energiecoach!

Wat ga je doen?
Je geeft inwoners van de gemeente Wijchen informatie over kleine energiebesparende maatregelen in huis. En je geeft hen advies over wat ze zelf anders kunnen doen. Dit kan bij mensen thuis of bij een bijeenkomst in een buurthuis. Vaak kunnen mensen energie besparen zonder dat ze dat weten. Geen grote investeringen of verbouwingen, maar simpele aanpassingen in gedrag of kleine investeringen in de woning. Voor je advies gebruik je de energierekening, het watergebruik en de apparaten in huis. Het doel is een duurzaam en energiezuinig huis, minder kosten én een fijner huis om in te wonen. Je bent namens de gemeente Wijchen en welzijnsorganisatie MeerVoormekeaar ambassadeur van de duurzame energietransitie.

Wat vragen wij van jou?

 • Je vindt duurzaamheid en energie besparen interessant. En bent geïnteresseerd in technische onderdelen die te maken hebben met duurzaamheid en energie besparen. Bijvoorbeeld het meten van het energieverbruik van apparaten.
 • Je kunt goed luisteren en vindt het leuk om ideeën en oplossingen te bedenken die passen bij de bewoner.
 • Je straalt vertrouwen uit en kunt een boodschap overtuigend en enthousiast vertellen.
 • Je bent gemotiveerd en wilt dit vrijwilligerswerk voor langere tijd doen.
 • Je hebt voldoende tijd om elke maand minimaal 2 energiecoach-gesprekken te voeren. Hier ben je ongeveer 8 uur in de maand mee bezig. Jouw inzet stem je af met de coördinator.
 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Je krijgt een goede training waarin je wordt opgeleid tot energiecoach.
 • Je bent onderdeel van een team van energiecoaches. Je krijgt goede hulp én mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen als energiecoach.
 • Je krijgt hulpmiddelen die nodig zijn bij het voeren van de gesprekken en het opslaan van de resultaten. Bijvoorbeeld een Energiebespaarkoffer waarin verschillende tools zitten om het energieverbruik te meten.
 • Je bent vrijwilliger via MeerVoormekaar.
 • Je krijgt een reiskostenvergoeding, vrijwilligersovereenkomst en bent verzekerd tijdens je werk.
 • En als laatste en misschien wel belangrijkste: het levert je veel plezier, goede gesprekken en contacten op.

Aanmelden
Ben je enthousiast om aan de slag te gaan als energiecoach? Stuur een mail met een korte motivatie naar Jeanny Evers van MeerVoormekaar: j.evers@meervoormekaar.nl

Meer informatie
Op www.wijchen.nl/energiecoaches vind je meer informatie over het werk van de energiecoaches. Heb je vragen? Neem dan contact op met Jeanny Evers van MeerVoormekaar. Dat kan via telefoonnummer 06 81 02 69 93. Of neem contact op met de gemeente Wijchen door middel van een mail naar energiecoaches@drutenwijchen.nl. of bel naar 088 432 70 00.