---

Inschrijving project TWZ open op maandag 20 januari

Vanaf maandag 20 januari 2020 kun je je inschrijven op het project Twee Wijchense Zonnedaken (TWZ, 't Achterom en De Suikerberg). De inschrijving is open tot en met zondag 2 februari 2020. Lidmaatschap van ECL is verplicht. Je kunt deelnemen door Zonnestroomdelen aan te schaffen tegen een prijs van € 300,-- per Zonnestroomdeel. Het verwachte rendement is 6,9% bij een projectlooptijd van 15 jaar. Ga naar onze website voor meer informatie en het online deelnameformulier.

---

Coöperatie voor windenergie in Wijchen?

Energie Samen, de landelijke vereniging van energiecoöperaties wil graag peilen of er interesse is in een energiecoöperatie voor windenergie in Wijchen. Bij Bijsterhuizen is er ‘Wind in Wijchen’ en ook de windlocatie langs de A50 kan weer actueel worden. Burgers zijn nog niet verenigd om in deze ontwikkelingen een rol te spelen. Toch is die betrokkenheid van groot belang voor het goed verdelen van lusten en lasten van een windproject. Gerlach Velthoven van Energie Samen (en ook van Betuwewind) komt graag in contact met mensen die hierover mee willen denken en wellicht een rol willen spelen in een windcoöperatie. Energie Samen zal binnenkort een bijeenkomst voor belangstellenden organiseren. Je kunt je belangstelling melden via gerlach.velthoven@energiesamenrivierenland.nl of 06-43026049.

ECL staat achter de ontwikkeling van windenergie in Wijchen en steunt dit project. Op dit moment ziet het bestuur echter geen mogelijkheden om actief aan dit project bij te dragen. Mochten mensen zich aanmelden om bij dit project een rol te spelen, dan staan wij daar positief tegenover maar dan doen zij dat niet namens de ECL. Indien de plannen in de toekomst concreter worden staat de ECL altijd open voor eventuele samenwerking, voor zover dat haalbaar is en gesteund wordt door de leden.

---

ECL bestaat bijna 5 jaar!

Energiecoöperatie Leur e.o. is opgericht op 28 mei 2015 en daarom bestaan we binnenkort vijf jaar. In deze periode, die begon met de realisatie van Zonneakker Leur (200 panelen in de wei van De Hagert) zijn we langzaam gegroeid naar een organisatie met ruim 130 leden en (binnenkort) vijf zonnepanelenprojecten in beheer. Daarnaast zijn we klankbord voor de gemeente, nemen we deel aan het publieke debat en organiseren we activiteiten om de energietransitie te versnellen en erover te informeren. We verwachten een feestelijk tintje aan ons lustrum te geven, waarschijn in samenhang met de ALV van 2020 en de opening van project TWZ. Wil je bijdragen aan de organisatie van ons feestje? Heel graag! Stuur dan een bericht naar info@energiecooperatieleur.nl met "Lustrum ECL" in het onderwerp en geef ook je contactgegevens door. We kijken uit naar een mooi evenement.

---

Op de agenda

• Inschrijfperiode project TWZ: maandag 20 januari tot en met zondag 2 februari 2020.

• Lustrumviering ECL: mei 2020.

---