Energiecooperatie_Leur_Logo_RGB_transparant_def

Energiecafé over buurtenergiesystemen

Tijdens het Energiecafé op maandagavond 14 november in Kasteel Wijchen presenteren een aantal sprekers voorbeelden van mogelijkheden om gezamenlijk het energievraagstuk op te pakken. Van het samen inregelen van je cv-installatie tot en met het installeren van een buurtenergiesysteem.
Noël Spauwen van Duurzaam Hengstdal laat zien hoe je samen met je buurtbewoners daadwerkelijk aan de slag kunt gaan. Lex Hoefsloot van Energie Samen toont een concreet voorbeeld van het initiatief van een buurtenergiesysteem voor 400 woningen in Wageningen. Tot slot komt Peter Wilmink van de leefbaarheidsgroep Bergharen/Hernen aan het woord. Hij is recent gestart met het geven van voorlichting over verduurzaming van je woning.
In het tweede deel van de avond gaan deelnemers onder leiding van Erik op ten Berg met elkaar het gesprek aan om te verkennen welke aanpak voor je eigen wijk of buurt het beste kan werken.
Bijwonen? Meld je aan via energiecafe@energiecooperatieleur.nl.
Energiecafé

Zonnepark Bankhoef weer dichterbij

Onlangs hebben alle politieke partijen van de gemeente Wijchen aangegeven een verklaring van geen bedenking voor Zonnepark Bankhoef af te willen geven. Daarmee is het besluit tot een dergelijke verklaring een hamerstuk geworden op de raadsvergadering van 24 november aanstaande en een omgevingsvergunning weer een stapje dichterbij. Inmiddels is ook een anterieure overeenkomst met de gemeente gesloten. Vervolgstappen zijn het aanvragen van SDE-subsidie en het verkrijgen van een netaansluiting. Vooral dat laatste zal nog wel wat voeten in aarde hebben. Maar we houden vol!
Bankhoef

Zonnecarports nader onderzocht

De werkgroep Zonnecarports heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor de realisatie van één of meerdere zonnecarports in de gemeente Wijchen. We hebben met gemeentelijke ambtenaren gesproken, een leverancier bezocht, locaties verkend, verdienmodellen gemaakt en ervaringen vernomen van een andere energiecoöperatie die al een zonnecarport gerealiseerd heeft. We zijn nu bezig alle bevindingen bij elkaar te brengen, waarna we bekijken of een vervolg kansrijk is. Bij meer nieuws brengen we je op de hoogte.
Solar carport
Email Marketing Powered by MailPoet