Leur en ’t Mozaïek presteren goed, Arcus bijna gereed

Zonneakker Leur heeft in 2017 goed gepresteerd, 6% boven de verwachte opbrengst. Wel is er een daling ten opzichte van 2016 geconstateerd (8%-punten) vanwege technische problemen. Vooral december 2017 scoorde slecht, in januari 2018 is de prestatie weer tot bijna ‘normaal’ niveau gestegen. Het feit dat dit allemaal in de winter gebeurt is een geluk bij een ongeluk. We houden een en ander samen met de leverancier in de gaten.

Zonnedak ’t Mozaïek heeft er het eerste jaar zeer goed vanaf gebracht. Er is 2% meer zonne-energie gegenereerd boven de al zeer hoog voorspelde opbrengst. Daarnaast heeft de recente storm geen problemen veroorzaakt. Hulde aan de leverancier.

Project Zonnedak Arcus nadert haar oplevering. We verwachten dat het systeem halverwege februari gereed is en dat we vanaf 1 maart subsidie kunnen gaan innen. Smetje op de vreugde: tijdens de hierboven al genoemde storm zijn er een paar panelen van het dak gewaaid. Dat had te maken met het gegeven dat de panelen op dat moment geplaatst werden en niet alle beschermingsconstructies tegen windbelasting waren geïnstalleerd. Gelukkig was er geen persoonlijke noch grote materiële schade. En en ander wordt afgehandeld via de verzekering van de leverancier. Inmiddels zijn de zaken op orde.