---
---

Opdracht voor Zonnedak Arcus verstrekt

Eind november heeft het bestuur van ECL opdracht verstrekt aan Modderkolk/Holland gaat duurzaam voor het plaatsen van 1.023 zonnepanelen van elk 300 Wp, in totaal dus 323 kWp. Hiervoor zijn aan 76 deelnemers in totaal 750 Zonnestroomdelen verkocht van elk € 300,-- per stuk (exclusief btw). De belangstelling voor deelname aan het project was groot en de vraag naar Zonnestroomdelen was veel groter dan het aanbod. Doel is om eind januari 2018 het systeem op te leveren waardoor vanaf februari daarna zonnestroominkomsten gegenereerd kunnen worden. Het betreft een samenwerkingsproject tussen Triwy BV (beheerder van Arcus), de gemeente Wijchen en ECL.

---

Hard hout voor een zacht prijsje

Op De Hagert in Leur, waar ook de zonneakker van ECL staat, ligt nog een partij hout. Het zijn stammetjes op lengtes van één meter en een doorsnee van 10-20 cm. Dit hout was bedoeld voor verbranding in de biomassainstallatie van De Hagert.  Bij nader inzien blijkt het daar toch niet zo geschikt voor. Het is een gemengde partij van allerlei houtsoorten (van dennen tot eiken) en geschikt voor de houtkachel, niet voor de open haard. Zelf halen en laden in de paardenwei, alleen bij droog weer. Dit hout is te koop voor 10 euro per m3 (vanaf 5 m3). Voor kleinere partijen is het 15 euro per m3. Als je belangstelling hebt, bel dan even met Ton Baaijens: 06-37469307.

---

Zonneakker Leur presteerde tijdelijk onder de maat

Door technische problemen heeft de zonneakker in Leur in september en oktober onder de maat gepresteerd. De leverancier heeft het probleem in beeld en werkt aan een oplossing. Ondanks dat zal de totale opbrengst in 2017 straks lager zijn dan in 2016, al is er nog geen reden om aan te nemen dat de vooraf gegarandeerde opbrengst onderschreden zal worden.

---

Op de agenda

• Start bouw Zonnedak Arcus: begin december 2017.

• Oplevering Zonnedak Arcus: eind januari 2018.

---