---

Oproep: vrijwilligers nodig voor Zonneakker Leur

Rond de zonnepanelen op De Hagert moet nog een deel van het onkruid ter plekke en op de aarden wallen rond de installatie worden weggehaald. Dit is nodig zodat de nieuwe aanplant de ruimte krijgt om te groeien. Daarnaast zorgt te hoog onkruid voor schaduw op de panelen en daardoor minder opbrengst. We sluiten daarom aan bij de eerstvolgende vrijwilligersdag op De Hagert. Een eerdere oproep heeft te weinig reacties opgeleverd, dus bij deze nogmaals.

Datum: zaterdag 7 oktober.

Tijd: van 10.00 tot 15.00 uur, verzamelen in Den Herd.

Werkzaamheden: met de hand onkruid trekken, schoffelen en indien nodig afvoeren.

Neem bij voorkeur je eigen werkhandschoenen mee. Wie geen werkhandschoenen heeft kan die lenen van De Hagert. Tuingereedschap is er voldoende. Wij zorgen ook voor de koffie, thee en de lunch.

Meld je aan via info@energiecooperatieleur.nl ov via deze link, graag per omgaande, zodat we de balans snel op kunnen maken. Het blijkt altijd weer leuk om samen de handschoen op te pakken maar het is ook echt nodig, willen we zonne-energie naar verwachting blijven oogsten.

Hopelijk tot dan!

---

Zonnedak Arcus komt in zicht

Het is bijna zo ver. Energiecoöperatie Leur e.o. staat op het punt haar derde duurzame-energieproject te realiseren. Ditmaal gaat het om ongeveer duizend zonnepanelen op Sporthal Arcus, met een totaal vermogen van circa driehonderd kWp. Hiermee kan meer dan 75% van het elektriciteitsverbruik van Arcus vergroend worden. Momenteel maken we de laatste slagen in het proces dat leidt tot een definitieve overeenkomst met een voorkeursleverancier. Vervolgens zullen we Zonnestroomdelen te koop aanbieden, net als voor Zonneakker Leur en Zonnedak ’t Mozaïek. Deelnemers dienen verplicht lid te zijn of te worden van de coöperatie en krijgen jaarlijks een rendement op hun investering uitgekeerd. We denken in totaal ruim 700 Zonnestroomdelen van € 300,-- exclusief btw te moeten verkopen om de financiering rond te krijgen. Daarbij dient de totale investering ook nog eens bijeen gebracht te worden door minimaal vijftig particuliere deelnemers om in aanmerking te komen voor een provinciale subsidie, die nodig is om het project rendabel te maken. Op maandag 9 oktober om 20 uur (inloop vanaf 19.30 uur) is er een informatiebijeenkomst in Sporthal Arcus, waarbij alle aspecten van het project aan bod zullen komen. Aan het einde van de bijeenkomst start de inschrijving voor het project. De entree is gratis en iedereen is welkom.

---

Op de agenda

• Vrijwilligersdag op De Hagert: zaterdag 7 oktober, 10 - 15 uur, De Hagert.

• Informatieavond Zonnedak Arcus: 9 oktober 2017, 20 uur, Sporthal Arcus.

---