---

De eerste stroom is binnen

Inmiddels draait onze zonneakker als een tierelier. In januari 2016 hebben we 1.518 kWh groene stroom opgewekt. Dat is boven verwachting (2%). Het wordt een zonnig jaar.

Feestelijke opening zonneakker op 19 maart

De voorbereidingen voor de feestelijke bijeenkomst voor alle coöperatieleden en nog enige extra genodigden zijn in volle gang. Deze bijeenkomst vindt plaats op De Hagert, gebouw De Deel, op zaterdag 19 maart van 15.00 tot 17.30 uur. De uitnodigingen worden een dezer dagen verstuurd. Voorafgaand bieden we vrijwilligers de mogelijkheid om nog eens de handen uit de mouwen te steken voor de laatste werkzaamheden rond de zonneakker. Zie daarvoor het bericht hieronder.

Vrijwilligerswerk

De zonneakker staat, maar er dient nog enige groenvoorziening rondom de akker geplaatst te worden. Een en ander wordt georganiseerd vanuit De Hagert, in samenwerking met de coöperatie. We kunnen daarbij nog hulp gebruiken.

Zaterdag 19 maart vanaf 9.30 uur plaatsen we de groenvoorziening rond de akker inclusief een beschermende afrastering.

Zoals gebruikelijk zorgen we voor een heerlijke lunch. Rond 14.00 uur zullen we stoppen, zodat er gelegenheid is om desgewenst nog even om te kleden voorafgaand aan de feestelijke opening. Wil je ook helpen en heb je je nog niet opgegeven? Klik dan hier. Vele handen maken licht werk en je draagt bij aan je eigen installatie.

Resultaat bijzondere ledenvergadering

Het bestuur van de coöperatie heeft samen met de gemeente Wijchen en 't Mozaïek een intentieovereenkomst getekend om deel te nemen in een tweede project: een zonnedak op 't Mozaïek. We hebben het plan voorgelegd aan onze leden op een bijzondere ledenvergadering. Het plan is unaniem aangenomen. Inmiddels is een leverancier geselecteerd en worden de laatste technische en financiële zaken uitgewerkt. Begin april houden we een informatieavond waarop we alle details bekend maken. Nog geen lid maar wel interesse? Meld je dan nu vast aan als lid. Alleen coöperatieleden mogen deelnemen aan onze projecten.

Op de agenda

• Aanplanting groenvoorziening rond de zonneakker: zaterdag 19 maart vanaf 9.30 uur.

• Feestelijke bijeenkomst: zaterdag 19 maart vanaf 15.00 uur op De Hagert.

• Informatieavond over Zonnedak 't Mozaïek: begin april.

---