---

We zijn in bedrijf!

Vlak voor de kerst is de zonneakker getest en eind 2015 is de zonneakker definitief in bedrijf gegaan. Dit dankzij de hulp van vele vrijwilligers, de inspanningen van Holland Gaat Duurzaam en de relatief goede weersomstandigheden in die periode. De eerste kilowatturen zijn dus De Hagert ingestroomd. Laat nu die zon maar komen.

Feestelijke opening zonneakker

We willen de realisatie van ons eerste project niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseert het bestuur een feestelijke bijeenkomst voor alle coöperatieleden en nog enige extra genodigden. Deze bijeenkomst vindt plaats op De Hagert, gebouw De Deel, op zaterdag 19 maart van 15.00 tot 17.30 uur. Nadere informatie volgt. Voorafgaand bieden we vrijwilligers de mogelijkheid om nog eens de handen uit de mouwen te steken voor de laatste werkzaamheden rond de zonneakker. Zie daarvoor het bericht hieronder.

Vrijwilligerswerk

De zonneakker staat, maar er dient nog enige groenvoorziening rondom de akker geplaatst te worden. Een en ander wordt georganiseerd vanuit De Hagert, in samenwerking met de coöperatie. We kunnen daarbij nog hulp gebruiken.

• Zaterdag 19 maart vanaf 10.00 uur plaatsen we de groenvoorziening rond de akker inclusief een beschermende afrastering.

Zoals gebruikelijk zorgen we voor een heerlijke lunch. Rond 14.00 uur zullen we stoppen, zodat er gelegenheid is om desgewenst nog even om te kleden voorafgaand aan de feestelijke opening. Wil je ook helpen en heb je je nog niet opgegeven? Klik dan hier. Vele handen maken licht werk en je draagt bij aan je eigen installatie.

Btw-teruggave zonneakker

Inmiddels zijn de eerste facturen voor de zonneakker betaald. Dit kwartaal zal de realisatie van het project financieel afgerond worden. Dat betekent dat we normaal gesproken in mei 2016 de btw van de projectkosten hebben teruggekregen van de belastingdienst. We zullen zo snel mogelijk daarna de btw laten terugvloeien naar de deelnemers.

Bijzondere ledenvergadering op 18 februari 2016

Het bestuur van de coöperatie is door de gemeente Wijchen en 't Mozaïek benaderd om deel te nemen in een tweede project: een zonnedak op 't Mozaïek. Voor het bestuur is dit een haalbare en betaalbare kans. We willen de mogelijke deelname echter voorleggen aan onze leden. Daarom organiseren we een bijzondere ledenvergadering op donderdag 18 februari, startend om 20.00 uur op De Hagert, in het gebouw De Deel. Nadere informatie zal vooraf aan de coöperatieleden worden verstrekt.

Op de agenda

• Bijzondere ledenvergadering: donderdag 18 februari om 20.00 uur op De Hagert.

• Aanplanting groenvoorziening rond de zonneakker: zaterdag 19 maart vanaf 10.00 uur.

• Feestelijke bijeenkomst: zaterdag 19 maart vanaf 15.00 uur op De Hagert.

---